Langkau ke kandungan utama

Gambar hari raya

Hari ni kat sekolah pokcik buat majlis sambutan hari raya.. sederhana tapi meriah.

Pokcik belanja dua tiga keping gambar majlis sambutan tersebut.. "cintai bahasa kita".















Ulasan

Teringat CCL zaman sekolah dulu ..selalu buat sambutan hari raya setiap tahun . Meriah
Warisan Petani berkata…
Dah jadi trend sekarang, kebanyakan sekolah2 buat sambutan hari raya'
Budak2lah yang paling suka.
Normala Saad berkata…
Wah meriahnya pokcik. Best tengok. Zaman saya dulu cuma sambut hari kanak2 saja kat sekolah. Hari tu dapatlah makan nasi percuma. Tu pun nasi putih kuah dal saja....
Mrs. A berkata…
Selamat hariraya Aidilfitri Pokcik.
Wah meriahnya. Anak Mrs. A yang Sekolah menengah esok sambutan hariraya nya. Sekarang kalau ada special event kat Sekolah dah boleh pakai baju bebas berbeza time Mrs. A dulu
PeRdU cINta berkata…
Meriah...rindu sambutan hari raya zaman sekolah rendah...sorang murid 1 jenis kuih...kumpul..makan sama2 ramai2...nikmat luar biasa..

Catatan popular daripada blog ini

Khasiat telur gondang

Gondang merupakan musuh bagi pesawah padi kerana banyak melakukan kerosakan pada tanaman padi terutama anak padi. Para pesawah akan menggunakan pelbagai cara untuk menghapuskan serangan gondang terutama gondang emas. Ada petani yang menternak itik di sawah padinya sebelum masuk musim menanam dan ada yang menggunakan racun untuk menghapuskannya. Dalam tidak berguna kepada petani, gondang juga memberi manfaat yang besar kepada manusia terutama telurnya. Telur gondang dikatakan dapat melebatkan rambut, cepat memanjangkan rambut dan juga menghitamkan rambut. Caranya telur ini diramas dengan tangan dan terus dilumurkan atas kepala dan biarkan lebih kurang setengah jam sebelum dicuci bersih. Diamalkan setiap hari sehingga nampak keberkesanannya. Juga dikatakan mujarab bagi sakit buasir, caranya telur ini dipanaskan dengan minyak kelapa dan dibiarkan sejuk. Lepas itu minyak yang telah diproses telur gondang tadi dilumur pada ibu jari.. gunakan ibu jari tadi untuk menekan bu...

Bagaimana membuat ikan haruan kering

Bagaimana membuat ikan haruan kering . Masih berkisar dari hasil pancingan semalam. Kisah memancing ikan. Oleh kerana hasil pancingan yang banyak, untuk sekali makan memang tidak habis. Jadi pokcik ambil keputusan untuk membuat ikan kering. Caranya cukup mudah. Ikan haruan ini dibuang sisik dan dibelah belakang. dibasuh sebersih-bersihnya. Selepas itu direndam dengan air garam. Bagi setengah orang mereka lebih suka tabur garam. Biarkan rendaman air garam semalaman dan selepas itu bolehlah dijemur dibawah sinaran cahaya matahari yang terik. Perlu diingatkan bahawa satu lagi masalah bila menjemur ikan untuk dikeringkan ialah kedatangan lalat. Bukan kecil dan sedikit. Lalat-lalat hijau ini amat sukakan bau busuk ikan ni.  Bukan setakat hinggap dan makan sahaja. Lalat-lalat ini akan meninggalkan telur diatas ikan ini. Perhatikan gambar bawah. Telur ini akan menetas dan menjadi ulat yang akan memakan ikan ini pula. Untuk mengelakkan ikan ini dari didatangi o...

segmen blogwalking MERDEKA bersama ayuinsyirah

  jom join segmen ini...caranya klik banner tu